JOBBRA ÁT!

JOBBRA ÁT!

NEVETSÉGES: Karácsony Gergely mindössze 50 ember véleményére alapozza Budapest klíma stratégiáját

2020. szeptember 13. - Jobbkanyar

 Karácsony Gergely kiválaszott 50 embert, hogy őket kérdezze meg Budapest jövőjéről. Ízlelgessük kicsit ezt a számot 50 - azaz ötven. Budapest lakosságaz hozzávetőleg kettő millió fő. Ehhez képest a nagytudású főpolgármester úr képes volt 50 ember véleményére alapozni.

karacsony50ember.jpg

 Továbbá arról ne is beszéljünk, hogy még saját bevallása szerint is ők válaszották ki. "Tízezer városlakóból választottuk ki azt az 50-et" - azaz nem egy közvélemény kutatáshoz értő csapat, akik legalább a látszatot fenn tudnák tartani, hogy ez az 50 fő reprezentatív lenne.

 Budapestnek van 23 kerülete. Azaz kb 2-3 ember van kerületenként. Talán arányosítottak kicsit, hogy a legkissebbekből 1, legnagyobbakból 2. Legalábbis remélhetőleg legalább ennyit megcsináltak. De megoszlás nemenként? Kocsoportonként? Jövedelmi viszonyonként? Vajon valóban ez az 50 ember demográfiailag leképezi Budapestet?

 Kettő millió budapesti lakos élete úgy fog megváltozni, ahogy ez az ötven "kiválaszott" majd elképzelni. Hát szép... Ez nem túl demorkatikus. És akkor tegyük hozzá, hogy ezek vonják kétésgbe a nemzeti konzultáció eredményeit? Amit azért picit többen küldtek vissza mint 50-en... 

 Kérjük Karácsony Gergelyt legyen belátással, és ha érdekli őt a fővárosi lakosok véleménye merje megkérdezni. Küldjön ki levelet, csináljon rendes közvélemény kutatást. Csináljon kerületenkénti közmeghallgatást. Persze ez melós, nem olyan egyszerű mint bringával pózolni egy külföldi újságnak. 

 Ha eljutottál idáig kérlek oszd meg, mert a balliberális médiatúlsúlyban elveszik az információ!

Jobbra át!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8316199376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása