JOBBRA ÁT!

JOBBRA ÁT!

8 +2 érv Orbán Viktor politikája mellett

2021. augusztus 14. - Jobbkanyar

 

A kormány szlogenje a „Magyarország jobban teljesít!” – nézzünk a tények mögé! Megpróbáltunk összeállítani egy pár érvet, ha esetleg vitába keveredünk miket is mondhatunk Hazánk védelme érdekében. Lássuk!

 orban3.jpg

Kép forrása

1) Devizahitelesek problémájának megoldása:

„A magyar bankszektor történetének egyik legnagyobb horderejű pénzügypolitikai intézkedése lépett hatályba 2015. február 1-jén, vagyis kereken öt évvel ezelőtt. 1,9 millió devizaalapú hitelszerződés forintosítására és tisztességtelen szerződési feltételeinek elszámolására került sor. Példátlan összeget, 734 milliárd forintot kellett kifizetniük vagy elengedniük a bankoknak” – írja a Protfolio.hu 2020-ban.

 

2) Az egy kulcsos SZJA bevezetésével már nincs büntető adó azokon akik többet tudnak keresni:

„Az elmúlt másfél év alatt jelentősen csökkent a társasági adó mértéke, a kormány csökkentette az adófajták számát és egyszerűsödtek az illetékszabályok, továbbá bevezetésre került az arányos, egykulcsos 16%-os személyi jövedelemadó rendszer is.” – olvasható a Kormány oldalán.

 

3) A korábbi balliberális károgások ellenére a kutatás fejlesztésre igenis maradt pénz:

„A januárban újraindult kutatók és fejlesztők innovatív bértámogatása program idén több mint 16 ezer magasan képzett szakember megtartásához járult hozzá összesen 12 milliárd forinttal.” – olvashato az Index.hu oldalon.

 

4) Talán furcsának tűnik elsőre de a gyengülő deviza egy pozitívum, egy tudatosan gyengülő deviza elősegíti az exportot:

„A gyengébb forint az exportágazatot ösztönözni tudná, ezzel munkahelyeket teremtve vagy legalább megőrizve. Ezen keresztül adóbevételeket és az ezekből fizetett nyugdíjakat és más szociális ellátásokat tartaná fenntartható szinten.” – olvasható a Privátbankáron.

 

5) Kereszténység védelme közös ügyünk:

„A keresztény a legüldözöttebb vallás, világszerte mintegy negyedmilliárd keresztényt üldöznek vagy diszkriminálnak, tavaly is több ezer embert öltek meg keresztény hite miatt, és ezt elhallgatják - jelentette ki Azbej Tristan.

A magyar kormány ezzel szemben elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett, erősíti a világban többek között a migráció elleni küzdelemmel. Remélik, hogy idővel Európa is rájön ennek fontosságára - jegyezte meg az államtitkár.” – olvashato az Origo.hu oldalon.

A kormányzat pedig létrehozta a Hungary Helps Ügynökséget:

„A Hungary Helps Ügynökség 2019. április 14-én jött létre a Hungary Helps Programról szóló, 2018. évi CXX. törvény alapján. A Hungary Helps Ügynökség a Miniszterelnökség irányítása alatt működő kormányzati, nonprofit ügynökség.” – olvasható a kormányzati oldalon.

 

6) Rekordmagas jegybanki aranytartalék:

„A rendszerváltás időszakában azonban a nemzeti aranytartalékot eladták, mértékét mindössze 3 tonnára csökkentették, illetve azt is külföldön tároltatták.

A Magyar Nemzeti Bank először 2018-ban 31,5 tonnára, majd 2021-ben 94,5 tonnára emelte az aranytartalékot, amelyet haza is szállíttatott és itthon őriz.” – tette közzé az MNB a saját facebook oldalán.

 

7) A kormány visszaszerezte az irányítást a MOL felett:

„Az oroszoknak a Molban 21,2 százalékos részesedésük volt, amelyet 2009 márciusában vettek az osztrák OMV-től. A kormány többször jelezte, hogy ezt a részesedést szeretné visszaszerezni a cégtől. A részvénycsomag állami kézbe kerül” – írta az Origo.hu még 2011-ben!

 

8) Jelentős haderőfejlesztés:

„A magyar védelmi kiadások növelése összhangban van a 2014-ben Walesben, a NATO csúcstalálkozón meghozott döntéssel és a fejlesztési tervek is harmonizálnak a NATO által kitűzött képességcélokkal. Mint mondta, ezen eredmények nem csak nemzeti célokat valósítanak meg, hanem a NATO képességeit is erősítik.” – olvashato a Honvedelem.hu oldalon.

 

+1:

Orbán Viktor nem jár folyami yachtos utazásokra mint Gyurcsány Ferenc.

 

+2:

Hazugság a jobboldali médiafölény.

 

Add tovább, hogy más is lássa a tényeket!

Kattints ide és lépj be a Jobbkanyar Facebook csoportjába!

Jobbra át!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr4616659182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása