JOBBRA ÁT!

JOBBRA ÁT!

Nem volt szabályszerű és átlátható az Színház- és Filmművészeti Egyetem működése!

2020. szeptember 02. - Jobbkanyar

Sok hír melett elveszik az indok. Azaz miért is kell a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítására sort keríteni? Persze, most a sajtóban jó nagy hírrel fut, hogy vigyenek takarót meg wc papírt... De arról már egy szó sem esik, hogy az egyetem korábbiakban nem felelt meg az átláthatóság követelményeinek. Súlyos megállapítások következnek!

szfe_fel.jpg

2019. május 2-án tette nyilvánosságra az Állami Számvevőszék 15043-as sorszám alatt a Színház- és Filmművészeti Egyetemről készített jelentését. Cím szerint: Jelentés a Színház és Filmművészeti Egyetem ellenőrzéséről – Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, működésének ellenőrzése.

A jelentés mai napig letölthető az ÁSZ honlapjáról. Tanulságos olvasmány, mielőtt a jövő liberális színész-művész elitje tüntizni megy, talán tájékozódjon picit saján intézményének átláthatóságáról. 

Jöjjenek a konkrét idézetek:

Összegző megállapítás: Az Egyetem belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése nem volt szabályszerű, az nem biztosította a közpénzfelhasználás szabályosságát.

1.1. számú megállapítás: Az Egyetem nem szabályszerű kontrollkörnyezetben működött.

1.2. számú megállapítás: A Kancellár nem alakította ki és nem működtette az integrált kockázatkezelési rendszert.

1.3. számú megállapítás: A kontrolltevékenységek gyakorlása nem szabályszerűen történt.

1.4. számú megállapítás: Az információs és kommunikációs folyamatok működtetése nem
volt szabályszerű.

Ezek után van azért egy pozitív is:

1.5. számú megállapítás: Az Egyetem szabályszerűen működtette a monitoring rendszerét.

Mindezen mondatok a Jelentés 13. oldaláról valók, a Megállapítások címszó alól. 

És jöjjön a legsúlyosabb megállapítás a 15. oldal tetejéről:

Biztosított volt-e az állami vagyon védelme, az állami vagyon kimutatását átlátható, valóságnak megfelelő módon, szabályszerűen végezték-e? 

Összegző megállapítás: Az Egyetem az állami vagyon védelmét nem biztosította, annak kimutatása nem volt átlátható.

Szóval a mostani liberális tüntike tulajdonképpen egy átláthatatlan rendszer fenntartása érdekében történik. Felmerül a kérdés, hogy vajon kiknek az érdeke, hogy az állami vagyon védelme ne legyen biztosított, annak kimutatása ne legyen átlátható? 

A kormány természetes feladata a közpénzek védelme. Ennek érdekében muszáj, hogy reagáljon a közpénzek felelőtelen elköltésére. Amennyiben nem biztosíható az átlátható működés, akkor vajon biztosítható-e a felelős vagyongazdálkodás?

Vajon a tüntető ifjú titánok és titániák végigondolták-e valaha, hogy mi mellett tüntetnek? Vagy esetleg ők maguk is részesei a nem átlátható működésnek, ezért érdekükben állna fenntartani a rendszert? 

Továbbá kevésbé érdekes azonban mindenképpen magáért beszélő adat. Érdemes egy pillantást vetni az egyetem 2019-es költségvetésére, annak is bevételi oldalára. Érdekes módon a bevételek majd 100%-a a központi költségvetésből származik.

Kedveskéim, ha nem találnátok saját egyetemetek oldalán akkor itt a link. Ha meg nem tudjátok értelmezni mit takar a B1-B7 Költségvetési bevételek valamint a B8 Finanszírozási bevételek sorok, akkor kérjétek szépen egyik olyan (valódi tanulmányokat folytató) egykori középiskolai osztálytársatok segítségét, aki számvitelt tanul(t) legalább egy félévben. Nem ciki kérdezni. 

Ezek után az államnak mint fenntartónak nem csak érdeke, de kötelessége is az általa finanszírozott intézmények vizsgálata, esetleges korrekciója. 

Kedves tütntikézők. Ne az adófizetők pénzével játszatok. Pontosabban ezaz: az adófizetők pénzén lesztek színészek, majd nagytöbbségetek az adófizetők pénzéből fenntartott színházakban lesz munkavállaló, vagy az adófizetők pénzéből finanszírozott filmekben fog alakíani. Perszez el lehet menni celebmajomnak is, ahhoz nem kell viszont diploma az SZFE-ről.

 "Színház az egész világ, És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép" - ilyen ballépés után ideje lelépnetek.

Ha eljutottatok ideáig ne felejtsétek el megosztani, mert ez a balliberális médiatúlsúlyból kimarad. Ahhoz, hogy mindenki értse miért is megy az átalakítás, és tulajdonképpen miért is tüntetnek, nem árt néha tájékozódni! 

Jobbra át!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9816185956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magdi Pass Imréné 2020.09.02. 13:26:22

Ezen tények alapjánmég meddig folytathatják ezt a szánalmasmutatványt a "diákok"?
süti beállítások módosítása