JOBBRA ÁT!

JOBBRA ÁT!

Baranyi Krisztina zárt közbeszerzésen a legdrágább pályázóval készítetett wordpress honlapot

2020. szeptember 29. - Jobbkanyar

 Az alábbi igen érdekes meghívásos közbeszerzésre egy ferencvárosi olvasónk hívta fel a figyelnünket. Baranyi Krisztina vezette 9. kerületi önkrományzat, egy zárt közbeszerzésen a legdrágább ajánlattevőt választotta ki a honap megújítására. A honlap egyes kerületi lakosok szerint használhatatlan, és a korábbival ellentétben nem lehet mindent keresni! Tiszta kéz? Ez lenne a tiszta kéz? Az alábbi storyt a kilencbenazelet lokálpatrióta weboldal hozta nyilvánosságra. Ezt szemlézzük.

ferencvaros1.jpg

A kilencbenazelet szerint Baranyi Krisztina "Nem nyilvános beszerzési eljáráson, a legdrágább ajánlatot adó, az atlatszo.hu-ról ismert Appsters Kft-t választotta a IX. kerületi önkormányzat a weboldal fejlesztésére."

Bennünk felmerül a kérdés, hogy vajon mindez véletlen lenne? 

"A IX. kerületi önkormányzat 2020. február 11-én nem nyilvános, beszerzési eljárást kezdett a Ferencváros weboldal fejlesztésére. Fontos hangsúlyozni, hogy meghívásos beszerzési eljárás zajlott. Azaz csak azok a cégek tudtak róla és adhattak árajánlatot, akiket az önkormányzat meghívott."

Tehát ha jól értjük, akkor az átláthatósággal kampányoló Baranyi Krisztinának, egy sima weboldal megújítását célzó közbeszerzést sem sikerült átláthatóan levezényelni? Ez lenne a tiszta kéz?

"Az ajánlattételi felhívás alapján a nyertes kiválasztása nem a legolcsóbb ajánlat, hanem az összességében legkedvezőbb ajánlat alapján történik."

Mindez azért érdekes, mert egy önkormányzati pályázat kiírásnál ha kellő körültekintéssel írják ki a pályázatot, akkor a benyújtott anyagokban nem lehet nagy eltérés. Azaz vagy a kiíró nem tudja mire írt ki pályázatot, vagy szándékosan hagyták tágra a pályázati lehetőségeket. Véleményünk szerint ha kellő körültekintéssel, kellő alapossággal írják ki a pályázatot akkor a legolcsóbbnak is tökéletesen meg kell felelnie az elvártaknak. Vagy? Van más magyarázat?

Ezekent túl is igen érdekes, hogy a legdrágább pályázat mindössze egy wordpress oldalt tudott összehozni. Amiben a felhasználók szerint a működés sem tökéletes, a működés sem átlátható.

Idézetek forrása és a teljes cikk a kilencben az élet oldalon olvasható.

 Az alábbiakban pár kommentet közlünk amit olvasónk küldött számunkra:

"És a honlap hosszú hónapok óta még mindig csak takaréklángon üzemel, a régi honlapról rengeteg információ nem érhető el."

"Es egyebkent tok atlathatatlan, nem felhasznalobarat kozel sem"

"Ezt vajon hogy és miért irhatta alá BK? Vmi itt nem stimmel."

"Én csak fogom a fejemet..."

"Érthetetlen. Kik döntik el, hogy egy beszerzés nyilvános legyen, vagy sem? Honlap szerkesztés esetében semmilyen okot nem látok arra, hogy ne nyilvános legyen a beszerzés. Ha mégis emellett döntöttek az már önmagában is gyanús. Nesze neked "Tiszta kéz", meg üvegzseb. Csöbörből vödörbe kerültünk. A mutyi megy tovább, a választási ígéretekből még semmi nem valósult meg."

"Miért éppen egy céget és 2 magánvállalkozót hívtak meg? Ilyenkor rendszerint a cég javára döntenek."

"Csak képzeljük el azt a helyzetet, hogy Baranyi egy balos molesztálóval szerződik - a fidesz már akkorát cirkuszolna, hogy attól koldulnánk. Ugyanígy egyébként, ha Baranyi ellenzékből leplezett volna le egy ilyen ügyet, szintén országos patáliát csapott volna, a 444-gyel az élen.

"Mindehhez képest most kb. arra lehet számítani, hogy "a kerület érdekét néztük", "ők adták a legjobb ajánlatot", meg a többi, immár szokásos leszerelő, beetető politikai duma. Meaculpázás valószínűleg nem várható. (Ha mégis, akkor meg fogom követni Baranyi Krisztinát.)"

Ha eddig eljutottál oszd meg, mert a balliberális médiatúlsúlyból ez kimarad. Ha neked is van egy helyi történeted a balliberálisokról küld el nekünk pontos forrásokkal a jobbkanyarmail [KUKAC] gmail [PONT] com e-mail címünkre!

Jobbra át!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9716221580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása