JOBBRA ÁT!

JOBBRA ÁT!

Cikkajánló 888.hu/bbc.com: Az amerikai tőzsdén is kötelező LMBTQ kvóta lesz

2021. augusztus 10. - Jobbkanyar

Amerika második legnagyobb tőzsdéje bejelentette: ezentúl kötelező erejű nemi és sokszínűségi célokat tűz ki tőzsdén jegyzett vállalatok számára.

A Nasdaq vállalatainak, köztük olyan tech óriásoknak, mint az Apple és a Tesla, legalább két különböző igazgatóval kell rendelkezniük, vagy meg kell magyarázniuk, hogy miért nem.

A vezetők között szerepelnie kell egy személynek, aki nőnek vallja magát, a másiknak pedig alulreprezentált kisebbségnek vagy LMBTQ+ személynek kell lennie.

Az új szabályozásra azért volt szükséges, mivel sok panasz érkezett a tőzsdére a vállalati sokszínűségének hiányáról. Egy tavalyi Nasdaq-tanulmány szerint a tőzsdén jegyzett vállalatok több mint 75% -a nem teljesítette volna a javasolt célokat. A pénzügyi piacokat szabályozó amerikai értékpapír- és tőzsdebizottság pénteken jóváhagyta a tervet, vagyis kötelező érvényű lesz.

Forrás: 888.hu / bbc.com

Az LMBTQ propaganda veszélyeiről pedig ide kattintva olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1916655346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása