JOBBRA ÁT!

JOBBRA ÁT!

Magyarország az amerikai jelöltet támogatja az OECD főtitkári pozíciójára

2020. szeptember 21. - Jobbkanyar

Magyarország az amerikai jelöltet, Donald Trump elnök kabinetfőnök-helyettesét, Chris Liddellt támogatja az OECD főtitkári pozíciójáért zajló versenyben - közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

donald-trump-chris-liddell.jpg

Kép forrása innen.

Chris Liddell 1958-ban született Új-Zélandon, üzletember. A Wikipedia szerint korábban dolgozott a Microsoftnál és a General Motorsnál is.

"Szijjártó Péter bejegyzésében emlékeztetett, hamarosan főtitkárválasztás jön a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetben (OECD), amely intézménynek nagy szerepe lesz az új gazdasági világrend formálásában. "Mi azt gondoljuk, hogy a patrióta gazdaságpolitikának igenis helye van a Nap alatt, ragaszkodunk hozzá, hogy a gazdaságpolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia, és természetes, hogy a gazdaságpolitikák magukon viselik a nemzeti sajátosságok jegyeit" - fejtette ki a tárcavezető." - forrás: kormany.hu.

Magyarország és az Amerikai Egyesül Államok kapcsolata különösen jó. Orbán Viktor és Donald Trump viszonya pedig már már barátinak mondható. A két vezető sok tekintetben hasonlóan gondolkozik, ez pedig megkönnyíti a közös mnunkát. 

Valamint Amina Mohamedet és Liam Foxot támogata Magyarország a WTO főigazgatói posztjára - forrás: kormany.hu.

Az a amerikai-magyar kapcsolatok minőségét jelzi, hogy Szijjártó Pétert egyedüli EU-s külügyminiszterként meghívták legutóbb Washingtonba a Közel-Keleti béke sabilitását elősegíteni hivatott paktum aláírásán.

Ha teteszett az írás kövess minket, ha fontosnak tartod hogy a balliberális médiatúlsúlyban eljussanak a hírek másokhoz is akkor oszd meg!

Jobbra át!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr9616208872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása