JOBBRA ÁT!

JOBBRA ÁT!

Megújult Bodajkon az ezer éves kegyhely + képek

2020. szeptember 13. - Jobbkanyar

 Miképp a kormány korábban ígérte teljesítette is. Több mint háromezer templomot és kegyhelyet újítottak fel az elmúlt időszakban. 

 Még 2019 márciusában adta hírül a kormányzati oldal: "Másfél milliárd forintból megújul Magyarország legősibb kegyhelye a Fejér megyei Bodajkon, és zarándokház is épül a közelében." - ahogy a kormány ígréte, úgy teljesítette is.

bodajk7.jpg

 Az átadó ünnepségen a kisváros apraja-nagyja megjelent. 

 "Tíz év alatt több mint háromezer templom újult meg a Kárpát-medencében – emelte ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Fejér megyei Bodajkon, ahol átadták a teljesen megújult Segítő Szűz Mária kegyhelyet." - olvashato a hirado.hu oldalon.

 "Az államtitkár szerint sok szép zarándokhely van a világon és a Kárpát-medencében is, de egy mindenképpen kiemelkedik közülük: a legősibb magyar zarándokhely Bodajkon, amelyet az első magyar szent család – Szent István családja – szeretett meg és emelt ilyen rangra." - tudosított a Magyar Nemzet.

 "Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke kiemelte: a bodajki kegyhelyen Szűz Mária közbenjár a hívekért, s „ez a hit hozta ide imádkozó keresztények, Istent kereső emberek tömegét, százezreket, talán milliókat is”. Szent István és az első magyar szent család szeretett Bodajkra jönni, Máriánál megpihenni, hozzá fohászkodni, erőt kérni a harchoz, hogy „amit Isten rábízott, a népét, tartsa meg magyarnak és kereszténynek” – fűzte hozzá. A püspök úgy vélte, ma sok kihívással találja szemben magát az egyház és az is, aki az egyház tanításai szerint akar élni, hiszen tagadják kétezeréves múltját, és nem értik Istentől rendelt igazságát. " - olvashato a mandiner.hu weboldalon.

bodajk0.jpg

bodajk2.jpg

bodajk3.jpg

bodajk4.jpg

bodajk5.jpg

bodajk6.jpg

bodajk7.jpg

bodajk8.jpg

bodajk9.jpg

bodajk10.jpg

bodajk11.jpg

bodajk12.jpg

 Képek forrása: Bodajki Segítő Szűz Mária Kegyhely facebook oldala

 Köszönjük, ha megosztod ezt a bejegyzést!

 Jobbra át!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8316199968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása