JOBBRA ÁT!

JOBBRA ÁT!

Miért kell az iskolaőr? Megrázó képek és videók!

2020. szeptember 03. - Jobbkanyar

  A liberális oktatás és nevelés politika egyik lassan beérő rákfenéje, hogy a pedagógusok tisztelete szépen lassan elkopott. E tekintetben - politikailag - nagyon komoly felelőssége van az SZDSZ által levezényelt oktatás liberalizációjának. A tanárok magatehetetlen bábokká váltak, miközben a diákoknak mindre volt joga, kötelessége semmire. 

iskolaor1.jpg

A kép csupán illusztráció.

  A leszakadó szegregátumokban a munkájukat elveszítő szülők jelentős része családilag sem tudott mintával szolgálni. A rendszerváltozás utáni egyik legnagyobb munkanélküliségi hullámot az MSZP-SZDSZ kormányok alatti Bokros csomag okozta. Azok az akkor fiatal szülők, akik a '90-es évek elején kilépve a szocializmus lehetetlenségéből, 4 év átalakulás ér fejlődő pályára állás után hatalmas pofont kaptak az élettől. Hirtelen eltűnő munkahelyek, megjelenő nincstelenség. 

  Ebbe a közegbe születtek bele 94-98 közötti gyerkek, akik a liberális oktatás politika nyomán 2002 környékére váltak iskola éretté, majd liberális oktatás politika nyomán kerültek 2010-es évek elején a középiskolába. Ezek a gyerekek azok akik iskolai szocializációját a balliberális kormányok hajtották végre 2002-2010 között. Ez az az időszak amikor beleverték fejükbe a "bármit megtehetsz" liberális szemléletet. A tisztelet hiánya, a liberális oktatás politika, a szocialista kormányok nyomorba döntő gazdaságpolitikája nyomán kialakuló munkanélküliség pedig egy olyan fiatal gyermek generációt nevelt ki akik számára az erőszak lett az egyik legfontosabb érdekérvényesítő eszköz.

  És most jöjjenek a konkrét példák a teljesség igénye nélkül.

  A videót 2008. márc. 26-án töltötték fel. Talán egy "első" fecske, ekkor még kevesen voltak, de intő példa és rossz trend egyik igazi kezdete:

  És még egy videó 2009. febr. 13-i feltöltéssel:

  Megverte tanárát egy tizenöt éves diák

  "Bántalmazta tanárát egy kékcsei diák, a fiú ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult nyomozás" - írja dehir.hu 2013.06.08-án. 

  2015-ben a balliberális index.hu sem tudta már elhallgatni az elharapódzó erőszakot:

  Tényleg megállítható az iskolai erőszak?

  "A zaklatás, a megfélemlítés valamilyen szinten minden iskolában jelen van, akár bevallják, akár tagadják. A problémát lehet a szőnyeg alá söpörni, de ha a gyerekek azt látják, hogy nincsenek következmények, a „bullying” csak elfogadottabbá válik. A zaklatást tudatosan, profi eszközökkel kell megtörni, mert az iskolai agresszió az egyik legsúlyosabb problémája az oktatásnak."- írja az index.hu 2015 január 22-én.

  ''Ebből majd tanul a tanárnő'' - régóta tervezhette a késelést a győri diák

  "Az iskolába járó diákok szerint korábban többször beszélt arról a tanárát megszúró fiú, hogy meg fogja támadni a tanárát. Sőt, már a becsengetés előtt odaadta a holmiját az osztálytársainak, mondván, hogy neki az már nem kell. Az egész azért történhetett, mert hármast kapott matematikából, az pedig neki rossz eredménynek számított." - írja az origo.hu 2019 decemberében.

  Ez az itthoni helyzet. Ha liberalizmus egyik fellegvárába nézünk be ott se jobb a helyzet. Amerikában az egyik legnagyobb nyilvánosságot és felháborodást kiváltó eset volt az 1999 április 20-i Columbine Középiskoléban történt tömegmészárlás.

  Az origo.hu 20 évvel később így számolt be az esetről: "Két iskolás eldöntötte 20 éve, hogy megölnek több száz embert. A tervük csak részben sikerült, de ámokfutásuknak így is 13 áldozata volt, 12 iskolás és egy tanár." - írja az origo.hu

  Mint látható nem egy híresetről, vagy nem egy elkülönített esetről van szó. A probléma súlyosságát jelzi az esetek sokasága. 

  A keresztény konzervatív kormánynak kötelessége megvédeni az állampolgárait. Ebben is hatalmas különbség mutatkozik meg a balliberális (magyarellenes) kormányokkal szemben. A mai magyar kormány képes és akar is tenni a gyermekek és pedagógusok testi épségének megóvása érdekében. Tanulni mindenkinek joga, tanítani minden pedagógusnak kötelessége. Azonban ennek bizonyos feltételei már túlmutatnak az iskola falain. Ha egyes diákok (és családjuk) nem képesek a minimális európai normákat pusztán jogkövetésből betartani, akkor igenis az államnak be kell avatkozni. 

iskolaor2_2.jpg

A kép csupán illusztráció.

  Tehát szögezzük le a kötekedő jogvéők miatt: egy tanár hibázhat, és egy diáknak lehet igaza a tanárral szemben. A tanár is ember, lehet ő is igazságtalan a diákkal szemben, és igenis joga van a diáknak szóvátenni ha a tanár inkorrektül jár el vele szemben. Azonban Európában ezt vitával (nem veszekedéssel, erőszakkal, pláne nem késeléssel) szokás megoldani. Lehet jelezni az igazgatónak, lehet jelezni a fenntartónak, lehet jelezni a KLIK-nek. Ezért van a szerverzeti hirearchia, hogy lehessen hova forulni.

  Ezek után egyre kevésbé szorul magyarázatra miért is kellenek az iskolaőrök. Persze a liberálisok károghatnak, de amikor majd egy jöttment az ő gyermeküket fogja megszurkálni, mert csúnyán nézett rá, akkor majd lehet hisztizni, hogy hát de... Nincsen de. Rendőr is azért kell az utcára, mert az elfajzott liberalizmnus olyan emberi tulajdonságokat engedett szabadjára amik nem valók civilizált tarsadalmakba. Ugyanez a helyzet az iskolákban. Ha 1994-1998 majd 2002-2010 között nem liberális hanem keresztény konzervatív nevelés és oktatás politika lett volna, akkor ma nem kellenének iskola őrök. 

  Bizzunk benne, hogy az elkövetkező generációk a valóban javuló gazdasági adatok és a keresztény hitre való nevelés következtében már nem liberális agresszorokként fognak viselkedni. Erőszak helyett az érvelés a vita kultúrája fog elterjedni!

  Kérlek ne felejtsd el megosztani, mert a túlsúlyban lévő balliberális médiákban a valódi magyarázat mindig kimarad.

Jobbra át!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr8916185162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása