JOBBRA ÁT!

JOBBRA ÁT!

Covid-19: Visszatérnek a tavaszi szabályok

2020. augusztus 31. - Jobbkanyar

Fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig - vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk - ismertette, jelezve, hogy a fertőzések többségében külföldi eredetűek. - írja a kormany.hu

covid.jpg

Ha valaki kontaktkutatás miatt került karanténba, és két nap után van két negatív tesztje, akkor "szabadulhat" a karanténból. Ebben az esetben továbbra is megtérítik a költségeket. Az oktatásról megjegyezte: ajánlásokat fogalmazott meg az iskoláknak a szakminisztérium, anyagi akadálya pedig nem lehet az óvintézkedéseknek. - írja a kormányzati oldal.

Müller Cecília: továbbra is be kell tartani a higiénés szabályokat a vírus terjedésének megakadályozásához. Hangsúlyozta azt is, hogy megnőtt az egyéni felelősség a járvány elleni védekezésben. Továbbra is be kell tartani az alapvető higiénés szabályokat, mert azok fontosak a vírus terjedésének megakadályozásához. A maszkviselés az üzletekben és a közösségi közlekedésben kötelező, de mindenhol javasolt, ahol nem tartható a másfél méteres távolság. - olvashato a koronavirus.gov.hu oldalon.

A bejegyzés élesítésekor: 178 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6139 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 68 éves idős beteg, az elhunytak száma így 615 főre emelkedett, 3761-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1763 fő. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 103 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen. - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Viseljetek maszkot és mossatok kezet, inkább feleslegesen, mintsem hogy baj legyen!

Jobbra át!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5516183592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása