JOBBRA ÁT!

JOBBRA ÁT!

Pikó András kerületében semmibe veszik az első magyar orvosnőt!

2020. szeptember 12. - Jobbkanyar

 Dr. Hugonnai Vilma az első magyar orvosnő. Élete rengeteg küzdelemmel teli volt. Anyagi támogatás nélkül küzdötte végig magát a Zürichi Egyetemen, ahol -ben orovssá avatták.

 Mindezek ellenére Pikó András kerülete úgy nevezett el közterületet az első magyar orvosnőről, hogy a "Dr." előtagot lefelejtették. Sőt, még a magyarázó táblán sincs fent a "Dr." előtag. Vajon ez lenne a nagy női egyenjogúságért való küzdelem? Dr. Hugonnai Vilma legfontosabb érdeme, hogy férfiak uralta világban, itthon elsőként viselhette nőként a "Dr." címet, amit tudásának köszönhetően egy külföldi egyetemen szerzett meg. Pikóék ezt veszik el, tulajdonképpen ismételten a balliberális félmunkát láthatjuk. Vajon azért maradt el a "Dr." az utcatábláról, mert azt sem tudák kiről szavaznak? Vagy ennyire nem is érdekli őket? 

drhugonnai.jpg

Kép forrása: Pikó András facebook oldala

 Több kerületi lakos a megjelent facebook post alatt jelezte jogos felháborodását. Azonban jelenlegi Józsefvárosi Önkormányzat totál semmibe veszi a VIII. kerületi lakosok véleményét, kérését, még egy ilyen aprócska ügyben is. Az alábbiakban az oldalon megjelent Józsefvárosi Önkormányzat (hitelesíett felhasználó!) reakcióját közöljük:

 "Köszönjük az észrevételeket! Hugonnai Vilma teljes neve gyászjelentése alapján: özv. Dr Wartha Vinczéné, született szentgyörgyi Dr. gróf Hugonnai Vilma, a wikipédia szerint pedig: Gróf szentgyörgyi Hugonnai Vilma Jozefa Laura Ilka. Ezzel együtt az első magyar orvosnő nevének jelenleg leginkább bevett változata a Hugonnai Vilma - így nevezték el többet között az ő nevét viselő emlékérmet (Hugonnai Vilma Emlékérem) és általános iskolát (Hugonnai Vilma Általános Iskola) is. Vagyis az új tér elnevezése megfelel a ma bevett nyelvhasználatnak - az utcanévtábla alatt található szöveg pedig egyértelműen utal Hugonnai Vilma szakmájára és életének eredményeire. Az Önök jelzései alapján megkérdeztük Hugonnai Vilma leszármazottjának véleményét is a kérdésben, aki számára maximálisan elfogadható a jelenlegi utcanévtábla. Mindezek alapján úgy véljük, hogy nem indokolt, hogy a névtáblát lecseréljük, mert jelen formájában is kifejezi tiszteletünket Hugonnai Vilma orvosi és egyenjogúsági munkássága iránt. Köszönjük megértésüket." - mondja a Józsefvárosi Önkormányzat.

 Ennyit ér ma egy nő üttőrő munkája Pikó Andrásék szemében. Ez lenne az egyenjogúság? Ezért sivalkodtok annyit? Kár. 

 Ha úgy érzed ez kimaradt a baloldali médiatúlsúlyból oszd meg, hogy mások is lássák, mi megy az országban!

Jobbra át!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbkanyar.blog.hu/api/trackback/id/tr6116198886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása